Annons

Vattentornet inspekteras

Just nu befinner sig CBI Betonginstitutet AB i Landskrona för att inspektera skadorna på vattentornet som Landskrona Direkt slog larm om efter ett läsartips tidigare i veckan. Bit för bit går specialisterna genom det så kallade vilplanet från vilket betongklumpar lossnat. Besked om hur stora skadorna är och vad som krävs för att åtgärda dessa väntas i mitten på nästa vecka.

Med en gigantisk bomlift håller Betonginstitutet på att inspektera vilplanet, 45 meter upp på vattentornet. Betonglumpar har lossnat och åtgärder måste sättas in för att förhindra fortsatta ras.
– När de är där uppe så kommer de att knacka ner sådant som eventuellt kan rasa ner. Men vi kommer trots det att behålla avspärrningarna på marken tills allt arbete är klart för säkerhets skull, säger Jonas Håkansson som ansvarar för all verksamhet inom dricksvatten på NSVA.
– Ikväll kommer de att informera helt kort om läget men i mitten av nästa vecka får vi en fullständig rapport Och först då kan vi ta ställning till vad som måste göras.

Annons
 

Läs även:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser