Danskt tidningskrig i Landskrona?

Danska tidningskoncernen Politikens gratistidningar expanderar i Skåne och nu står Landskona på tur.
Den 28:e augusti kommer första numret av Landskronatidningen ut och enligt utgivningsplanen kommer sedan tidningen att komma ut var fjortonde dag.
Utbredningen av Politikens lokaltidningar sträcker sig idag till 10 orter i Skåne, Ängelholm, Höganäs, Kristianstad, Eslöv, Höör, Hörby, Lund, Lomma, Kävlinge och nu alltså även i Landskrona.
– Vi kommer att rikta in oss på reportage och djupanalyser. En målsättning är att på sikt kunna komma ut varje vecka och då kan man också få med lite mer aktuella nyheter, säger Carl-Gustaf Trolle, Tidningschef för Landskronatidningen som tänker finansiera det hela med annonser från butiker och företag i Landskrona.

I Landskrona finns sedan 1994 gratistidningen Mitt Örestad också de med danska ägare.
– Det är danska Berlingske Lokalaviser som genom sitt svenska dotterbolag Berlingske Lokaltidningar AB äger oss, säger Maria Pernet, mediechef på Mitt Örestad.
– Det är klart att jag blev förvånad när jag såg att Landskronatidningen skulle börja komma ut.
Jag tror inte annonsmarknaden i Landskrona är tillräckligt stor för två gratistidningar.Men som sagt jag känner inte till så mycket om detta och jag ska över till Köpenhamn i veckan och prata med ägarna och efter det vet jag förhoppningsvis lite mer, säger Maria Pernet apropå den nya konkurrenten.
Tidigare har Lokalbladet i Skåne och Söndagsavisen försökt sig på att slå sig in på området men misslyckats.

av Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Till arkivet