Skalatones spricker

Efter sex år, två full-CD, tre singlar, medverkan på åtskilliga samlingsskivor och många hyllade konserter har skabandet The Skalatones beslutat sig för att sluta.
Anledningarna till beslutet är naturligtvis många, men kortfattat kan man konstatera att de geografiska avstånden mellan medlemmarna har blivit alltför stora och bandet vill gå skilda vägar rent musikaliskt. 
The Skalatones från Landskrona bildades 1995. Med rötterna i rock, reggae och punk spelade man traditionell 60-tals ska och rocksteady varvat med 80- och 90-tals upbeat SKA, och skapade ett explosivt sound där heta rytmer blandades med ett vanvettigt ös!
The Skalatones största styrka låg i deras liveframträdande! Det vet alla de som såg dem 1999 i Skandinavien & i Europa under Europaturnén -99 och på festivaler (bl. a. Hultsfredsfestivalen).
– Vi i The Skalatones vill framförallt tacka alla fantastiska fans, men även arrangörer, Fanzines, skivbolag och andra medarbetare som bidragit till att The Skalatones blev ett av 90-talets mest framgångsrika skaband, heter det i pressmeddelandet.

Till arkivet