Valborgfirande utan bål 

De yttre förutsättningarna var perfekta för ett trevligt Valborgsfirande, men trots detta blev festligheterna på Halvmånen i Landskrona lite avslagna. Förklaringen var den att man inte lyckades få eld på bålet. – Svagt, suckades det bland den tusenhövdade publiken. – Handlar det om återanvändning eller är man snåla med tändvätskan, hördes en galghumoristisk kommentar. Annars flöt festen som sig bör med vacker sång från manskörerna, en fartfylld envig mellan sommar- och vintergreven till häst. Som traditionen bjuder vann Sommargreven en enkel seger. Landskrona Bois tränare, Janne Jönsson svarade för talet och drog sig till minnes vårfestligheterna i Japan och påminde om fotbollen som en vårens budbärare. – Jag avslutar med några rader av Gabriel Jönsson som gillade både fotboll, våren och poesin, poängterade Janne Jönsson och läste några välkända rader ur Flicka från Backafall. Och det enda som lyste upp kvällshimmelen var solen som glödande gick ner bakom Ven.

Till arkivet