Valborgöppet på Strand

Det blir traditionsenlig valborgspremiär på Strandpaviljongen när de nya arrendatorerna, Henrik Uhlmann och Magnus Berntsson tar över verksamheten. – Vi lovar en hel del överraskningar och fullt ös på tre dansgolv, säger Henrik Uhlmann lite hemlighetsfullt när kommunens avtal med Strandpaviljongen i Skåne AB presenterades. – Vi är väldigt glada över den här lösningen och tror att de här killarna har den kunskap som är nödvändig för att driva Strand vidare med lönsamhet, poängterade kommundirektör Leif Borg. Nya Strand har sedan premiären efter den ödesdigra branden 1993 haft tre arrendatorer och för två av dessa har äventyret slutat med konkurs. Visa av kunskapen kommer nya Strand att köras efter försiktighetsprincipen som innebär att endast de lönsamma lördagsdiscoteken kommer att utgöra basen för verksamheten. – Men vi kommer även att ha öppet på fredagar för olik event, det kan handla om företag som hyr in sig men också för temakvällar av olika slag. För oss är det viktigt att bygga upp verksamheten från grunden och ta allt med en gång, betonar Henrik Uhlmann. Genom andra bolag är Henrik Uhlmann van vid att fixa artister och verksamhet till olika krogar. Han driver tillsammans med sin bror Robert Extensive Music i Malmö och en av artisterna i stallet är Dr Bombay som för några år sedan sålde guld med en låt på låtsasindiska. Bland artisterna i övrigt märks Victoria Silverstedt och Dr Bombays alter ego, Dr Macdoo. Och klara för Strand den 2 juni är \”Popstars\” från kanal 5 som då skall ligga på topplistorna. Men att själva äga en var inledningsvis aldrig intressant. – Men Strand är något speciellt, det var hit jag kom när jag först gick ut och här har jag många finna minne. Senare har jag också hjälpt krögarna med olika artister och nu senast arbetade vi med lördagskvällarna, så viss rutin har vi. Strand har en otrolig potential som vi hoppas plocka fram. Någon åretrunt restaurang blir det inte, istället gåt Strand tillbaka till sommarrestaurang med öppet för luncher 1 juni till 31 augusti. Här kommer också att finnas möjlighet till a´ la carte spisning på helgerna. – Eftersom jag är kock så kan jag hålla koll på den biten, betonar Magnus Berntsson. Detta innebär också att ingen större presonlastyrka kommer att anställas omedelbart, utan här räknar man med en viss samordning med andra aktiviteter. – Men vårt mål är att sätta Strand på nöjeskartan igen och det skall vi göra allt för att lyckas med, avslutar Henrik Uhlmann.

Till arkivet