PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Vi hade en båt

Jag tittar ut genom fönstret. Högst upp på grannfastigheten sitter en fiskmås. Klockan är 16.54 fredagen den 8:e mars 2024 (Internationella kvinnodagen). Solen skiner, tiden går, år efter år sitter man här i tristessens centrum. För det som skapas här är inget att vara stolt över.

// Häromdagen var det en diskussion om klimatproblemen (på biblioteket). Risken för översvämningar var på tapeten. Hur man än vänder och vrider på frågan så behövs Köpenhamnsbåten, om man tror att det kan uppstå klimatförändringar.//

Vi hade en båtförbindelse från centrum i Landskrona till centrum i Köpenhamn, vår gamla huvudstad. Det har gått 25 år – en lång tidsperiod – sedan flygbåttrafiken upphörde. Många foton har bevarats sedan den tiden – “minnesbilder”.

Det är inte “nostalgisnack”. Det är faktiskt en fråga för stadens politiker att se till att vi får tillbaka en normal resemöjlighet mellan Landskrona och Köpenhamn. Att underlåta detta är ansvarslöst!

Dessutom har kommunen en absolut skyldighet att tillgodose invånarnas behov.

PS:
Läs även gästkrönikan här på Landskrona Direkt den 9 mars 2024. Rubrik: “Fyllecellen”(av Janne Svensson). Lyssna på låtar som “En natt i Köpenhamn ”med Benny Anderssons orkester, Helen Sjöholm och Tommy Körberg och inte att förglömma “Förälskad i Köpenhamn” med våran Siw Malmkvist. Och slutligen: Läs Landskronaboken “Händelser och bilder” på sidan 57 och 60, det får ni inte glömma.

Tack för visat intresse

Tommy Jonasson

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).