PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Se hur Treklövern dansar…….se sån tur den har!

Miljöpartiet i Skåne har tagit sin lokalavdelning i Landskrona i örat för att de samarbetar med Liberalerna som misstänks samarbeta med Sverigedemokraterna. Samarbetet i den så kallade ”Treklövern” med L, M och MP kan alltså ha medfört otillbörliga kontakter med SD. Partipiskan viner i det gröna partiet och Treklövern hukar och bedyrar sin oskuld.

De har aldrig samarbetat med SD, säger de. Bara lite ”fika och lunch” och lite prat, aldrig politiska förhandlingar. Mitt i denna blåbruna röra står då Elvir Mesanovic (MP) och påstår att han aldrig hört talas om något sådant samarbete.Han menar att MP har avbrutit all kontakt med L tills man vet att sådana SD-kontakter inte skett.
Torkild Strandberg (L) menar också att han inte samarbetar med SD, men att han naturligtvis aldrig lägger fram ett förslag utan att han vet att det går igenom. Antagligen har Strandberg förmågan att läsa andras tankar (Stefan Olssons SD?) innan han lägger fram förslag eller så har han en en sjuhelsikes tur att hans förslag faller SD på läppen. Å andra sidan kan ju Strandberg bestämma allt själv?
Han säger ju (i HD) att han blev liberal politiker för att han tycker om att bestämma (andra politiker blev det för att de hade visioner om hur människors vardag skulle förbättras). Han har svårt för folk som styr och ställer, säger han. Så se dig inte själv i spegeln Strandberg!
När L hävdar att man inte samarbetar med SD och MP inte samarbetar med L längre då blir den blågrönbruna dansen inte så lustiger längre!

Av någon konstig anledning dök Svenska Akademin upp i våra tankar. De lade ju också locket på. Men ni är ju inte akademiledamöter även om ni också sitter på fina stolar.
Å andra sidan kan ni ju byta partitillhörighet, så slipper ni krångel med pressen och partitopparna! Det har ju andra i Treklövern gjort!
Men nu vet vi ju hur det ligger till… och kan sova lugnt i vetskap om att inget samarbete sker….?
Fika och luncher i stadshuset handlar ju enbart om blomsterrabatter, kakrecept och andra triviala saker?

Lena Nilsson
Håkan Lans

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).