PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Nu för det vara nog: Stoppa nyårssmällarna!

Ännu en nyårsnatt har passerat. Jag tillbringade nyåret utomlands, men när jag kom hem igen var min mailbox och telefon fyllda av meddelanden från upprörda och ledsna Landskronabor.

Budskapet var detsamma i snart nog alla meddelanden: Snälla, gör något åt det okontrollerade avfyrandet av fyrverkeripjäser veckorna innan nyårsafton. Detta oskick varar i veckor, och skrämmer många barn och gamla. För att inte tala om djurägare som får droga ned sina husdjur för att de ska överleva smällandet. Tänk på att våra husdjur har enormt mycket bättre hörsel än vi människor.

År efter år kommer rapporter om vildsint smällande runt om i Landskrona med skadegörelse och bränder som följd, utan någon som helst reaktion från de styrande i staden. Anmärkningsvärt, särskilt som problemet kan åtgärdas. I ett flertal städer har man genomfört ett lokalt förbud mot försäljning och användning av fyrverkeripjäser. I stället anordnar kommunerna sina egna fyrverkerier.

En sådan lösning vore perfekt för Landskrona. Jag kan tänka mig ett barnfyrverkeri kl. åtta på kvällen, följt av huvudfyrverkeriet vid midnatt. Konceptet är alltså med framgång prövat i andra kommuner.

Sverigedemokraterna kommer lägga en motion om detta i fullmäktige som förhoppningsvis kommer att kunna behandlas före nästa nyårsafton. Vi är skyldiga landskronaborna den tryggheten att kunna gå ut i vintermörkret under framtida nyårsaftnar utan att riskera fysiska eller psykiska skador.

Ett riktigt Gott Nytt År till er alla
Önskar
Stefan Olsson (SD) kommunalråd

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).