PLANKET - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Landskrona drömmarnas stad

Landskrona är en bra stad. En av Landskronas styrkor är att många goda krafter vill bidra till att göra kommunen till en bättre plats att leva på.

Landskrona betyder mycket för många, så även för mig. Landskrona är platsen där många har växt upp, där vi gick i skolan, haft vår första förälskelse eller när BoIS tar tre poäng. Alla Landskronabor har sin historia om om vår stad.

Men Landskrona är samtidigt en delad stad med stora problem som måste lösas. Skillnaderna mellan fattiga och rika är för stora och har dessutom ökat under de senaste åren. Landskrona har bland den högsta arbetslösheten i Skåne, barnfattigdomen breder ut sig och sociala orättvisor minskar sammanhållningen och skapar oro och otrygghet. Ett samhälles utveckling kan bedömas utifrån hur dess befolkning mår och hur rättvis hälsan är fördelad mellan olika sociala grupper i kommunen.

Därför behöver vi behöver satsa på ett lokalt kunskapslyft i stället för besparingar i välfärden. Vi behöver satsa på utbildning, näringslivet och på välfärdsjobb i stället för besparingar i välfärden.

När människor vill läsa till nya kunskaper och öka sina möjligheter på arbetsmarknaden ska det vara öppna dörrar in i utbildningssystemet.

Alla människor bär på drömmar om stort och om smått. Det kan vara att komma in på den där utbildningen, att få köpa eller hyra den där lägenheten eller att få arrangera ett kulturevenemang eller något så enkelt men ändå så svårt att få ett jobb, en egen försörjning.

I dag lever 24 procent av ungdomarna i Landskrona med drömmar men utan jobb, utbildning eller praktik.

Vi socialdemokrater har lagt förslag på ett tillväxtråd. Att kommunen tillsammans med näringslivet, arbetsförmedlingen och arbetsmarknadens parter tillsammans kan knäcka den massarbetslöshet som Landskrona har. Detta är bara ett förslag av dem som socialdemokraterna i Landskrona har lagt.

Landskrona kommun måste bli mer attraktiv för den som vill förverkliga sina drömmar.

Tillsammans kan vi bygga Landskrona helt.
Jonas Esbjörnsson (S)
Oppositionsråd  

Planket på Landskrona Direkt

Observera att på Planket lägger vi endast ut underskrivna texter.
Mejla din insändare till adressen: info(at)landskronadirekt.com och uppger "Planket" i ämnesraden. Bifoga telefonnummer (publiceras ej).