Konstrunda har samlingsutställning på Galleri Direkt

Ett litet urval av de verks som kommer att ställas ut på Galleri Direkt i påsk.
För första gången någonsin hålls i påsk två stora samlingsutställningar i Landskrona samtidigt. Förutom Nordvästra Skånes Konstnärsförenings traditionella samlingsutställning i konsthallen så har i år Fria Konstnärers Gille beslutat att ha sin samlingsutställning på Galleri Direkt i centrala Landskrona.

Fria Konstnärers Gille anordnar normalt två konstrundor med samlingsutställningar per år. Högst prioritet har den under påsken då de är en av de elva konstrundorna i Skåne. De senaste åren har de haft sin samlingsutställning i Helsingborg. Men efter att nyvalde ordföranden Peter Myrbäck gästat Galleri Direkt skrivs nu historian för samlingsutställningar i Landskrona om.
– Jag fastnade för de fina väggarna på Galleri Direkt och jag tänkte att det är ett perfekt ställe att ha en samlingsutställning på, säger ordföranden.

Förutom lokaliteterna så finns det fler fördelar.
– Det är naturligtvis även en stor fördel att Nordvästra Skånes Konstnärsförening har sin utställning i stadens konsthall samtidigt. De är en bra dragare som ju bara ligger ett par hundra meter från Galleri Direkt.

Av de cirka 70 medlemmarna, vilka huvudsakligen har sina verksamheter i västra Skåne, kommer drygt 40 konstnärer att ställa ut på Galleri Direkt under påsken.
– Det kommer att bli såväl målad konst på väggarna som skulpturer på podier. Det kommer att bli mycket fint.

Noterbart är att samlingsutställningen enbart är under påskhelgen.
– Det stämmer. Vi öppnar samlingsutställningen på långfredagen och annandag påsk är sista dagen. Tiderna som gäller är 10-18 samtliga dagar. Vill man även gästa konstnärerna i deras ateljéer eller gallerier så har de olika tider. All info kommer att finnas på vår hemsida, säger Peter Myrbäck.

Följande konstnärer ställer ut på Galleri Direkt.
Peter Myrbäck, Eva Cheadle, Sandra Ahlberg, Anette Ekenberg, Tony Berg, Marie-Louise Assarsson, Rebecca Björklund, Mona Söderblom, Lina Berlin, Karin Sigurdsson, Karin Suairup Liljekvist, Marie von Sparr, Ulla Wihlborg, Kerstin Mohlin, Katarina Andersson, Gun Hallberg, Monica Norbjer, Gunilla Bokedal, Björn Bergerlind, Ann Moen, Marta Andertun Thomasson, Gunilla Jeppsson, Christin Kristensson, Monica Prentice, Lena Larsson, Eva Sjöberg, Ija Therup, Annelie Kallerup, Lotta Wingårdh, Alicia Jansson, Genoweke Morylowska, Gullan Larsson, Lisbeth Flood, Karin Östergren, Torsten Östergren, Birgitta Emnell Gatestål, Maria Andersson Neat, Anneli Gannerup Lassen, Gertie Jönsson, Carina Stjernfeldt, Marcus Liedholm, Greta Pott och Helena Merup.

Öppettiderna som gäller är 10 till 18 samtliga dagar under påsken. Adressen till Galleri Direkt är Gamla Kyrkogatan 21, in på gården.

Peter Myrbäck är ordförande i Fria Konstnärers Gille och han är en av drygt 40 konstnärer som ställer ut på Galleri Direkt i påsk.
Till arkivet