Det händer i helgen

Thomas H Johnsson ställer ut Nya Silverkorn på Galleri Direkt på Gamla Kyrkogatan 21.
Dans, musik och två vernissage samt firande av en populär 110-åring, där har ni tips på vad som erbjuds i Landskrona till helgen.

Redan ikväll bjuds det på en föreställning där professionella dansare med bakgrund från Kungliga Baletten och Let’s Dance delar dansgolvet på Landskrona teater. Ett oväntat möte mellan de olika danstraditionerna där huvudaktörerna är Katariina Edling och Tobias Wallin.

Imorgon lördag är det dags för en ny kulturlördag på Galleri Direkt. Det är Landskronabördige fotografen och konstnären Thomas H Johnsson som blickat tillbaka, och gått igenom arkivet och hittat negativ han av någon anledning missat, då, när det begav sig. Ett fyrtiotal fotografier visas, flera tagna i Landskrona.  

På söndag har Björn Hegelund öppning av sin nya utställning av stora akvareller.  Björn la under pandemin arkitekturen på hyllan och övergick till måleri på heltid. Resultatet av detta visar han upp i Lena Olssons verkstad och ateljé i hörnet av Onsjögatan/Föreningsgatan.

På söndag firar Landskrona Ridklubb 110 år! Dagen kommer att innehålla riddare, frieserhästar, ponnyridning, uppvisningar, agility, kaninhoppning, fiskedamm, tårtätning och en hel del annat kul. Grillen är igång och föreningen kommer att ha guidade turer på anläggningen i Karlslund.

Fredag
19-20  The Room – dansföreställning på Landskrona teater  – Läs mer >>
20-00 Emil & Tanja på Mythos

Lördag
12-17 Vernissage för Nya Silverkorn av Thomas H Johnssons på Galleri Direkt. Läs mer >>

Söndag
11-14 Utställningen Nya Silverkorn på Galleri Direkt. Läs mer >>
11-15 LRK 110 år – firas  i ridhuset/Karlslund  – Läs mer >>
12-16 Björn Hegelund utställning av akvareller på Galleri Lenas Vänner på Onsjögatan 2

Till arkivet