Två föredrag om Gammalsvenskby

I höst finns det två chanser att höra två olika perspektiv på Gammalsvenskby i ÖV-huset. Båda föredragen är öppna för allmänheten men man ska anmäla sig via mejl i förväg. Landskronabygdens Släktforskares kväll är gratis om man inte vill fika och Föreningen Nordens kostar 100 kr för icke-medlemmar.
Vi noterar att det slumpar sig som så, att det i höst bjuds inte mindre än två tillfällen att bekanta sig närmre med Gammalsvenskby i Ukraina och Svenskbyborna som har sin härstamning från platsen.

Redan nu på torsdag bjuder Landskronabygdens Släktforskare alla intresserade på ett föredrag om Gammalsvenskby i Ukraina på ÖV-huset. Mattias Henriksson Utas från Föreningen Svenskbyborna kommer att berätta om den historiska bakgrunden och sin egen koppling till denna speciella by där en liten spillra fortfarande talar svenska.

Mer information om föredraget och hur man anmäler sig hittar du på: https://www.landskrona.sgfm.se/2023/gammalsvenskby-i-ukraina/

Torsdag den 9 november är det sedan dags för  Föreningen Norden i Landskrona, vilka har bjudit in Jan Andersson från Föreningen Svenskbyborna för att berätta om sina resor till byn och dagens situation.

Mer information: https://norden.se/landskrona/

Till arkivet