Laddat inför derbyt mellan BoIS och HIF

Vare sig media eller de mest inbitna fansen fick närvara och följa den sista kvarten av träningen.
Imorgon, tisdag, är det dags förårets match på Landskrona IP då BoIS tar emot ärkerivalen Helsingborgs IF i ett hett derby. Enligt hd.se körde nye HIF-tränaren Stuart Baxter sitt sista träningspass inför derbyt bakom lyckta dörrar. Men det gjorde inte Billy Magnusson. Inte hala passet. Landskrona Direkt var på plats och kollade på sista träningen inför matchen.

Solen gassade över IP på måndagseftermiddagen. Klockan 15.00 kördes dagens träningspass igång på Idrottsplatsens B-plan.  Vid sidan satt ett gäng gubbar om uttrycket tillåts. De missar sällan eller aldrig en träning. Och de är alla överens om att det blir randig seger på tisdagen. På frågan om det var bra eller dåligt att HIF vann sin senaste match kom svaret snabbt.
– Det var dåligt. Det är det alltid när HIF vinner, säger en av gubbarna och skrattar.

Skämten avlöser varandra och det är inte mycket som de är oense om. Men när vi frågar om vem de vill ska stå mellan stolparna i BoIS så råder det delade meningar. Tre vill att Amr Kaddoura ska stå och de två andra att Svante Hildeman ska vakta målet.
– Det är ju ett angeläget problem. Vi har två målvakter som båda är bättre än HIF:s förstakeeper. Så det blir bra vilket som, säger en annan av gubbarna.

Det går inte att ta fel på deras upprymdhet men en sak oroar.
– Jag hoppas att vi slipper se något storbråk. Lite tjafs blir det ju alltid men jag hoppas att det inte blir något värre, säger en av gentlemännen.

Efter en timmes träning på B-plan gick hela truppen in på A-plan och stängde grindarna bakom sig. Tio minuter senare kom BoIS tränare Billy Magnusson ut och berättade om varför de kört de sista minuterna bakom lyckta dörrar,
– Vi ville bara repetera några saker och ibland känner man att man inte vill bjuda på allt. Framför allt inte vilka som startar och positioner spelarna har, säger tränaren.

Med tanke på att BoIS har en mycket ung och därmed en i jämförelse med HIF orutinerad trupp, hur förbereder du ungtupparna?
– Jag har sagt till dom att dom ska ut och njuta. Det här är, för flera spelare, den största i karriären så här långt.

Det faktum att såväl sportchefen som klubbchefen sagt upp sig tror inte Billy Magnusson påverkar truppen.
– Nej det hoppas jag inte. Vi har fokus på det vi har framför oss och om någon undrat något så har vi pratat om det. Jag upplever att vi har en bra harmoni på planen.

Vad är HIF:s styrkor jämfört med BoIS?
– De har mer erfarenhet av matcher som den imorgon.

Landskrona Direkt växlar även ett par ord med lagkapten Philip Andersson.

Vilket är ditt bästa derbyminne?
­– Det är en svår fråga men jag måste ju säga 6-2 matchen 2002. Det är det minnet som dyker upp.

Du haltade betänkligt i slutet av träningspasset. Vad hände?
– Jag har en liten känning men det är väl ok. Jag hoppas det är ok. Vi får se imorgon.

Du har massor av rutin till skillnad mot ungdomarna i truppen. Känner du att du har ett ansvar att stötta de yngre?
– Vi ska bara göra det vi brukar göra. Det är klart att det är skillnad på olika matcher men förberedelserna är de samma. Vi ska vara fokuserade på tre poäng. Alla förbereder sig på sitt eget vis. Skulle någon vara supertaggad på uppvärmningen så gäller det att ta tillvara på det på rätt vis.

Så här ser BoIS trupp ut inför matchen.
Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Lukas Sunesson, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Camil Jebara, Max Nilsson, Emil Lindman, Kofi Asare.

Matchen börjar klockan 19.00 och det lär bli i det närmaste fullsatt. Från BoIS och Landskrona stad vädjar man till Landskronaborna att låta bilen stå hemma då det är ont om parkeringsplatser.

Camil Jebara tar sig ner till kortlinjen och spelar snett-inåt bakåt.
Experterna följde så klart sista träningen innan derbyt,
Landskrona Direkts Kary Persson undrar hur det är ställt med lagkapten Philip Anderssons knä efter att det sista han gjorde på dagens träning var att efter ett skott halta svårt på den hårda B-planen.
Till arkivet