Nya fina fotbollsminnen skapades på Exan

Fotboll är kul. Det gick inte att ta fel på entusiasmen hos de 70-talet ungdomar som deltog vid BK Frams påskläger. Foto:Privat
Solen strålade, glada miner och massor av nya fotbollsminnen skapades när det under påsklovet var dags för BK Frams påskläger.

BK Frams Påskläger är en gammal fin tradition som har återupplivats efter många år i vila.

– I takt med att vår ungdomsverksamhet har växt från noll för ett par år sedan, till cirka 170 ungdomar idag, har tanken om att åter starta upp vårt kära läger vuxit fram. Jag minns själv när jag var en liten grabb och var med på klubbens påskläger. Det var något speciellt, säger Mikael Blomberg, en av eldsjälarna bakom att BK Frams ungdomssatsning.

I förra vecka var det dags för årets läger. Då samlades BK Frams äldre ungdomar för ett två dagars träningsläger ute på Exan. 70 pojkar och flickor lirade boll, hade olika tävlingar och lärde känna varandra. För flickor födda 14/15 och pojkar födda 14 var det premiär och visst kunde man ana lite fjärilar i magen.

– Under dagarna hade vi bland annat besök av Jesper Nilsson från Coerver Coaching som körde två träningspass.  En frågestund och autografskrivande med fyra A-lagspelare från BoIS blev en skön paus. Det stod även superstartävling och miniturnering med smålagsspel på schemat.

– Det är fantastiskt att se när en 12-årig pojke tar hand om, visar och hjälper en 9-årig pojke och en 8-årig flicka. Jag blir alldeles varm i hjärtat och det skapar klubbkänsla, gemenskap och tillhörighet, säger Mikael Blomberg, tillvardags lärare.

Det syntes tydligt att det var ett gäng mycket nöjda Framare som vände hemåt i sin nya vinröda lägertröjor.

Nu siktar vi in oss på seriepremiärerna som rullar igång inom kort, avslutar Mikael Blomberg.

Full fart framåt för Fram. Klubbens ungdomssida har åter blivit något att räkna med. Foto: Privat
BK Frams A-lagstränare Benny Berggren (t.h i bild) tillsammans med en kvartett BoIS-spelare gästade lägret. Foto: Privat.
Lunch och mellanmål serverades i klubbstugan. Foto: Privat.
Till arkivet