Prisbelönt ensemble blandar gränslös barock- och folkmusik, med humor, dans och öl

Barokksolistene - en ensemble i världsklass intar teatern nästa lördag.
Barokksolistene har vunnit en mängd internationella priser och presenterar minst sagt fantastiska konsertupplevelser som väver ihop barock- och folkmusik med humor och glädje Inte sällan med en skål. Nästa lördag kommer ensemblen till Landskrona.

Landskrona Kammarmusikförening presenterar vårens tredje konsert på lördag den 15 april.
– Det blir en härlig mix av barockmusik och folkmusik. Barokksolistene är en internationellt känd ensemble som genom sin musik, och den totala musikupplevelse de erbjuder, fyller konserthus runt om i världen, säger kammarmusikföreningens ordförande Cecilia Kraitiss.

Barokksolistene grundades 2005 av den norske violinisten Bjarte Eike, som också leder gruppen.

Barokksolistene är i dag erkänd som en av de mest dynamiska och spännande ensembler inom begreppet tidig musik. Genom sitt engagemang i folk- och experimentalmusik, improvisation, bildkonst, dans och historieberättande skapar musikerna unika konsertupplevelser.

The Nordic Sessions hade premiär på Bremen Festival 2021 och är en färgstark och unik show som utforskar kopplingar i musik, berättelser, danser och sånger mellan den keltiska och den skandinaviska repertoaren från 1700-talet, ett sekel då både Danmark och Sverige var inflytelserika kungadömen. I framför allt Stockholm och Köpenhamn anställdes på den tiden hovmusiker från hela Europa, vilket såklart i stor utsträckning påverkade och präglade den skandinaviska musikscenen. De två mest tongivande musikerna var den danske musikern Ludvig Holberg och den svenske musikern Carl Michael Bellman.

Hör och se Barokksolistene framföra Bellmans ”Märk hur vår skugga”.

Ytterligare smakprov nu med flera keltiska inslag och försök att inte stampa med i takten…

MEDVERKANDE

Bjarte Eike, Artistic director, violin, hardanger-fiddle, mandolin
Per Buhre, vocal, viola
Hans Knut Sveen, harmonium, keyboards
Johannes Lundberg, double bass, nyckelharpa
Fredrick Bock, baroque guitar, charango
Steven Player, baroque guitar, dance

Till arkivet