Gott snack mellan kockar

På sitt visitkort skriver Jan Boris-Möller att han är matingenjör, kock, elektriker, rörmokare, arkitekt och snickare.
När stjärnkocken Jan Boris-Möller nyligen gästade Landskrona Citadell Rotaryklubbs måndagsmöte på Hotel Öresund så passade matinfluencern och sjömanskocken Poul W Lorenzen på att göra en filmad intervju med kollegan.

Jan Boris-Möller fick sitt stora genombrott under det tidiga 1990-talet med SVT-programmet Här är ditt kylskåp.  Det välkände Landskronaprofilen Poul W Lorenzen tog tidigt Jan Boris-Möller till sitt hjärta.
– Som ung kock hade jag inte utvecklats som jag gjorde om det inte vore för honom. Jag såg hans program och läste allt han skrev. Han var en stor inspiratör på den tiden, säger Poul W Lorenzen.
– Jan Boris-Möller fick mig till att vidga mina vyer, säger han som nyligen träffade kockkollegan på Hotel Öresund i Landskrona. Mötet ledde till en filmad intervju.   Det blev ett samtal om Märklintåg, ballongvispar, kemi, antikvariatsfynd och förstås matlagning. Du ser intervjun i sin helhet i spelaren nedan.

Bonusfakta
Det är inte alltid så lätt med dubbelnamn.
I slutet av samtalet mellan kockarna tackar Poul ”Jan-Boris” för intervjun. Möller heter dock inte Jan-Boris i förnamn utan Boris-Möller i efternamn.

Till arkivet