Rekordår för GF Idrott Konståkningsförening

Intresset för konståkning är rekordstort. GF Idrott Konståkningsförening som är jämngammal med ishallen i Karlslund ser nu fram emot en ny ishall där föreningen kan fortsätta att utvecklas. Foto: Privat.
Med 150 aktiva åkare och en ständigt växande skridskoskola, tävlingsframgångar och ett stort föräldraengagemang är man redo för en ny era i föreningens historia.

De senaste 10 åren har GF Idrott Konståkningsförening vuxit från 68 till 150 aktiva åkare. I skridskoskolan är 78 barn inskrivna och antalet besökare på den allmänna åkningen ökar stadigt. På uppdrag av Landskrona stad sköter föreningen uthyrningen och ser med glädje att fler och fler vill åka. 

– Under sportlovet beräknar vi att det kommer många besökare, vilket vi är mycket glada för, även om det blir trångt på isen ibland. Bara under jullovet hade vi 1000 uthyrda skridskor och vi skulle aldrig klarat oss utan alla otroliga föräldrar som ställer upp och hjälper till, berättar Helena Backgärde, klubbens viceordförande.

Så här såg det ut i uthyrningen på tisdagen.

Föreningen har också nått flera tävlingsframgångar, både regionalt och nationellt. I Skånes lagtävling, bland 14 av distriktets lag, lyckades man knipa en av fyra finalplatser på både minior- och ungdomssidan. Juniorerna tog sig ända fram till semifinal. 
I elitserien, bland damjuniorernas absoluta toppåkare, representeras Landskrona och GFIK, senast med en hederlig 8:e plats.

GF Idrott konståkningsförening grundades 1958, samma år som nuvarande ishallen byggdes i Landskrona och nu ser föreningen fram emot en ny ishall och med det en utveckling och intresse för konståkning som sport.
Men innan dess händer det mycket på isen i den gamla hallen,
– Vi har saknat att uppträda för Landskronapubliken, håll utkik efter vår show som kommer i april, avslutar styrelseledamoten Venja Sörensen.

Längtan efter en ny ishall är stor bland såväl ishockeyspelare som stadens konståkare. Foto: Privat
Till arkivet