Med Tilda till hjärtat av Byen

MS Tilda i hjärtat av Köpenhamn. Den 22 december gör hon en ny tur in till den Indre By - det vill säga hela vägen in till Köpenhamns myllrande centrum. Foto: Oskar Fäldt
Vi noterar att det härom lördagen gick en tura mellan Landskrona och Köpenhamn. Mycket trevligt, enligt samstämmiga rapporter från de som var ombord. Dagarna innan jul är det dags för ännu en Köpenhamnstura.

– Lördag den 26 november provade vi på Öresund Cruise Line ett nytt koncept, nämligen möjligheten att från Landskrona uppleva tura-traditionen från Scarlett Lines tid, säger Niclas Lundblad, projektledare på rederiet,

MS Tilda lämnade då Skeppsbrokajen klockan 11 med riktning mot Köpenhamn.
– Ombord serverades det danska smörrebröd och passande dryck. En och en halv timme senare släpptes passagerarna av på Larsens Plads, precis bakom Nyhavn, berättar Niclas Lundblad.

Under nästan fem timmar gavs passagerarna möjligheten att i Köpenhamn kolla in julmarknader, shoppa eller bara hygge sig.

Klockan 18 bar det av hemåt mot Landskrona igen och ombord serverades en dansk buffé med sill, lax och dansk fläskestek till tonerna av Kim Larsen och Sanne Salomonsen.

Detta var så kul och på allmän begäran har vi nu släppt ännu en Köpenhamnstur den 22 december. Perfekt att handla de sista julklapparna eller bara njuta av ett julpyntat Köpenhamn, avslutar Niclas Lundblad från Öresund Cruise Line.

Biljetter bokar man på oresundcruiseline.se

Tivolis julmarknad lockar besökare från när och fjärran och köerna ringlar långa utanför entrén men är väl värt besväret när man kommer in. Foto: Håkan Karlsson.
Det finns dock gott om julmarknader i Köpenhamn så här års. Här en bild från Fredriksberg där det det gångna helgen bjöds på en mysig och lite annorlunda julmarknad. Foto: Håkan Karlsson.
Längs Nyhamn doftar det jul så här års. Foto: Oskar Fäldt.
Det är speciellt att skåda Köpenhamns kvällstid och att MS Tilda lägger till på motsatta sida Operan gör inte saken sämre. Foto: Oskar Fäldt.
Till arkivet