Venkonstnärer ställer ut på Galleri Direkt

Ann-Sofie Pettersson är en av 14 konstnärer i Hvens Kulturförening som ställer up på Galleri Direkt under kulturnatten.
Landskronaborna går alltid man ur huse när det firas kulturnatt i staden. Kvällen brukar dock gå obemärkt förbi inne på Ven. Därför kommer nu Hvens Kulturförening att ta sig in till stan. 14 av föreningens medlemmar ställer ut på Galleri Direkt på Gamla Kyrkogatan 21 under fredagen.

Hvens Kulturförening firar 25 år i år. Därför tycker Ann-Sofie Pettersson, vice ordförande i föreningen, att det blir extra roligt med en utställning inne i centrala Landskrona.
– Det ska bli jättekul. Nu får vi visa upp en del av det fantastiska kulturlivet på ön, säger hon under en paus i hängandet av tavlor.
– Ven är verkligen en konstnärsö. Där finns allt.

Att kulturlivet på ön frodas syns på variationen som visas upp på Galleri Direkt.
– Det är mer än konst på väggarna som visas. Här är glaskonst, keramik, böcker, ljusstakar och mer än så, säger Ann-Sofi Pettersson och ler.
– Här finns konstnärer som lever på sin konst och andra som målar på sin fritid. Och det är just det som är så kul. Till Hvens Kulturförening är alla välkomna.

Förutom att konstnärerna visar upp sig självså vill föreningen slå ett slag för hela öns kulturliv.
– Vi har ju vår egen konstrunda inne på ön och den äger alltid rum på Kristi himmelfärdshelgen. Dessutom har många sina ateljéer öppna under stora delar av året. Därför hoppas vi att vi kan locka in fler till ön. Såväl för kulturen och den fina miljön, säger Ann-Sofi Pettersson.

Ett flertal av konstnärerna är på plats på Galleri Direkt på fredagens kulturnatt. Klockan 17.00 slår de upp portarna och håller öppet till klockan 22.00. Galleriet är även öppet klockan 11-14 på lördagen den 15 oktober.

Medverkande konstnärer är Lena Carlsson, Elisabeth Christensson, Jenny Frank, Per Ganeteg, Nils Holmquist, Rebecca Löwenthal, Sophie Nilsson, Jonas Nordengren, Monika Nordengren, Ann-Sofi Pettersson, Eva Rennstam, Norbert Robles, Patrik Schildt och Monika Wembring.

Till arkivet