Dags för sjätte bluesbidraget

Göran Andersson visar upp årets program på Bluesbidraget. Foto: Dzenina Sehovic
Fem gånger tidigare har musikerna Göran Andersson och Lars Odeholm arrangerat Bluesbidraget, en konsert där intäkterna går till Cancerfonden. Och lördagen den 27 augusti är det dags för den sjätte spelningen och precis som senare år så äger allt rum på Restaurang Mythos.

Kampen mot cancer fortsätter och nya pengar behövs till Bluesbidragets insamling på Cancerfonden. Därför arrangerar Göran Andersson och Lars Odeholm Bluesbidraget den 27 augusti
– Det är verkligen trevligt att banden ställer upp helt ideellt, säger Göran Andersson.

I år spelar för första gången Scissor Creek Blues Band som består av Pero ”Fasthand” Bergman gitarr, Per Fenhed sång, Christer Wickman keyboard och harmonica, Mike Johnson bas och Peter Peterson trummor.
– Och som vanligt kommer Red Rooster, där jag spelar bas, Tommy Borgström och Nichlas Olsson gitarr samt Pelle Wannergren trummor, fortsätter Göran Andersson.
– Dessutom har vi förstärkt med Dora Tuomainen och Peter Cemjack som vanligtvis brukar uppträda som Spice Duo.

Nästa band är Lonesharks som består av Lars Odeholm, Anders Leven, Johan Ek och Jonas Bylund.
– Detta band behöver ingen närmare presentation mer än att de är ett fantastiskt bra band som lirar det mesta inom blues och country. Gillar du tight och svängig blues är Lonesharks ett måste.

Bluesbidraget kan också stolt meddela att Ingrid Savbrant med band har tackat ja. Med sig har hon Mats Helmer Andersson, Paul Hinz och Olle Dernevik
– Det är jättekul att Ingrid kommer. Hon är enligt mig den svenska bluesdrottningen, berömmer Göran Andersson.

Hela arrangemanget börjar klockan 19.00 och slutar strax före midnatt.
– Vi hoppas på fint väder och många gäster som är beredda att bidra generöst till insamlingen, avslutar Göran Andersson.

Till arkivet