Lyckad författarafton i Borstahusen

Författaren Lotta Lundberg lockade många till Borstahusens Museum på torsdagen. Foto: Privat
I torsdags arrangerade Borstahusens Museiförening en författarafton på Pumphuset. I rampljuset framför de många åhörarna var författaren Lotta Lundberg som under en timme berättade om sitt liv som författare samt om sin senaste bok Båten.

Sommarkvällen med bokprat och boksignering fyllde det lilla museet i Borstahusen.
– Det var många kom för att höra henne berätta om sitt författarskap och sina böcker, säger Ulla Fredriksson för museiföreningen.

Lotta Lundberg har gett ut åtta romaner förutom ett antal essäer och noveller. Hon skriver även krönikor i Svenska Dagbladet varannan måndag. Hon bor i Berlin sedan 18 år och tycker att staden är en bra och spännande smältdegel att samla inspiration på.

Senaste boken Båten handlar om sex kvinnor, som seglar över Atlanten i en 47 tums segelbåt.
– Lotta har själv gjort den resan, mönstrat på en båt med enbart kvinnor, alla okända för varandra, säger Ulla Fredriksson
– Författaren poängterar dock att boken är en roman, alla kvinnorna är påhittade. De träffades för första gången i Kapstaden för att via ön St Helena segla vidare för att gå iland i Brasilien ett antal veckor senare.

Lotta Lundberg berättade även om andra böcker.
– En annan bok Lotta berättade om är Den första kvinnan, som kom ut 2019. En bok som handlar om konflikten öst-väst, om den ryska folksjälen, desinformation och kampen om sanningen. Brännande aktuell idag.

Till arkivet