Dubbla Ungdoms-SM guld till Landskrona Simsällskap

Ted Nilsson i starten på 100 frisim. Foto: Christoffer Dellhede.
Landskrona Simsällskaps Ted Nilsson-06 tog dubbla guld vid Sum-Sim (ungdoms-SM) i Norrköping. Segrarna kom 100 och 200 frisim med 54.01 respektive 1:58.73. Ted Nilsson har sänkt sina personliga rekord med drygt sju sekunder på 100 frisim och 15 sekunder på 200 frisim det senaste året.

– Ted har förbättrats otroligt mycket det senaste året, inte minst de senaste månaderna. Han lyfter sig dessutom i finalerna när det gäller som mest. Mycket starkt! Ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma de kommande åren med bra träning och matchning i bassängen, säger tränaren David Söderstjerna.

Ted Nilsson simmade även final på 50 fjärilsim och 50 frisim. Det blev pers i båda loppen och en sjätte respektive åttonde plats i resultatlistorna.

Axel Wergeland-06 tog två fina sjätteplatser på 50 och 200 ryggsim. Försökssimningen på 50 ryggsim med tiden 29.15 innebar ett prydligt personligt rekord. På 100 ryggsim blev det ytterligare en final när slutade han på sjunde plats. 

Moa Ekberg-06 simmade final på paraddistansen 100 frisim. I finalen blev hon åttonde tjej med 1:01.33, hennes näst snabbaste tid på distansen, endast en dryg tiondel över det personliga rekordet som sattes några dagar tidigare i hemmabassängen på Citadellbadet.

I lagkappen på 4×100 frisim flickor 15-16 år hamnade LS tjejer på 10:e plats efter en fin lagsimning på 4:10.86. I laget simmade Emma Maric, My Petersson, Maja Jensen och Moa Ekberg.
– Vilket Sum-Sim vi gör med medaljer, personliga rekord, säsongsbästa och kval till nya mästerskap. Det är fantastiskt att se hur våra yngre simmare år ut och år in tar nya steg och fortsätter att utvecklas på det sättet som dom gör, säger Sum-Sim ansvarige tränaren Erik Fritz.

Till arkivet