Tyngdlyftare roade sig på Bakken

Det var ett glatt gäng tyngdlyftare från Landskrona Atletklubb som gästade Bakken i lördags. Foto: Privat
I lördags åkte 47 tyngdlyftare och föräldrar i en inhyrd buss till Bakken utanför Köpenhamn – Allt för att svetsa sig samman. Det blev en lyckad lördag.

Sommaren 2020 belönades Landskrona Atletklubb av 30/30-fonden med 30 000 kronor för sitt arbete med att erbjuda tyngdlyftning till alla intresserade. Pengarna skulle användas till att ytterligare stärka gemenskapen inom klubben över alla gränser. Tyvärr satt Covid-pandemin käppar i hjulet för att kunna realisera detta under 2020 och 2021 trots många försök och diverse idéer. Men i år var det dags.
–  Det slutliga valet föll på att binda oss tätare samman genom att tillsammans åka till nöjesparken Bakken och under glada former komma varandra än närmare, säger Fredrik Hertzberg, vice sekreterare för Landskrona AK.

På lördagsförmiddagen samlades 47 stycken lyftare i alla åldrar, tränare, styrelsemedlemmar och föräldrar för att gå på bussen till Bakken.
– Vi hade alla sett fram emot detta länge och som tur var kunde vi åka in till ett soligt och lagom varmt Bakken. Prognosen tidigare i veckan pekade på regn, men de slapp vi, säger Fredrik Hertzberg.

Väl på plats vid öppningen köptes åkband och alla medlemmar fick en glassbiljett. Det tog inte lång tid innan atleterna hade intagit åkattraktionerna som avverkades i snabb takt.
– Med jämna mellanrum sprang vi på varandra och tipsade om de bästa åken, ett utmärkt sätt att lära känna varandra ännu bättre och hitta nya vänner bland de andra medlemmarna. Grupperna som gick runt växlade efter hand beroende på vad man ville åka.

Efter en hel del åkande var det dags att äta.
– Alla var rejält hungriga och vi åt en väl tilltagen buffé-lunch på en restaurang tillsammans. Tyngdlyftare behöver mycket mat och att åka berg-och-dalbana kräver mycket energi, skrattar Fredrik Hertzberg.

När det var dags att åka hem vara alla rejält trötta men också väldigt nöjda.
– ”När gör vi det här igen?” undrade en av de yngsta medlemmarna, definitivt en tanke som alla hade, säger Fredrik Hertzberg och avslutar.
– Stort tack till 30/30- fonden som gav oss möjligheten att stärka gemenskapen inom klubben och låta våra medlemmar följa med gratis.

Till arkivet