Farligt föremål funnet i Granet

Polisens bombtekniker på väg fram emot det misstänkt farliga föremålet. Foto: André Tajti. AT-Foto.se
UPPDATERAT 2022-07-06 kl 10.00 - Ett misstänkt farligt föremål är anträffat i Granet på tisdagseftermiddagen och polisen har därför upprättat en större avspärrning i området.

– Det finns ingen hotsituation. Föremålet är inte placerat närheten av någon byggnad eller fordon,  säger Rickard Lundqvist på polisens ledningscentral som inte vill gå in på vad för typ av föremål det kan röra sig om.

– Vi har polis på plats vid Citadellvägen för att göra en bedömning och ett större område är därför avspärrat, säger han.

Kort efter att Landskrona Direkt talat med ledningscentralen meddelar polisen att Nationella bombskyddet är på väg till platsen för att hantera föremålet.

Strax efter klockan 18 skriver polisen på sin hemsida att ”Nationella bombskyddet har tagit hand om föremålet för vidare undersökning och eventuell åtgärd.” , samtidigt hävs också avspärrningarna i området.

På onsdagsmorgonen meddelar polisen att föremålet är destruerat och att förundersökningen är nerlagd. Det finns inte heller någon misstänkt person i ärendet.

Till arkivet