Blytung trepoängare för BoIS mot Dalkurd

Trots en missad straff på övertid lyckades BoIS ta tre ovärderligt viktiga poäng när de på lördagen vann med 1-0 mot Dalkurd FF på Studenternas i Uppsala. BoIS mål gjordes av Ousmane Diawara som därmed gjorde sitt andra mål på lika många matcher.

Det var en blytung seger som BoIS bärgade på lördagseftermiddagen. Det började bra för de randiga. De stressade hemmalaget rejält och var det klart bättre laget den första halvan av första halvlek. Det var även då som matchens enda mål föll. Det var efter en frispark som Bobby Allain i Dalkurds mål krockade med en lagkamrat varpå Viktor Ekblom touchade bollen som sedan Ousmane Diawara mer eller mindre snubblade in.

BoIS fortsatte att trycka på men då Dalkurd bytte taktik kunde hemmalaget ta tag i taktpinnen. Och det var under denna period som De fick sin bästa chans då Frank Arhin fick på ett bra skott. Amr Kaddoura kastade sig dock och tippade bollen till hörna. En riktig klassräddning.

BoIS lyckades trots den hårda pressen att hålla tätt. Men det skulle komma mer i andra halvlek. Dalkurd tog sig allt nämnare målet och flera gånger när BoIS hade bollen så mer eller mindre gav man bort den. Så många riktigt vassa chanser hade dock inte Dalkurd trots det stora spelövertaget

Ett gyllene läge skulle BoIS få i andra halvlek. Det var i den femte övertidsminuten som domare Andreas Dufva-Johansson blåste straff efter att Robin Dzabic gjorts ner i straffområdet. Melker Heijer lyckades dock slå bollen högt över mål.

När klockan stod på 96.33 blåste domaren av matchen och det var ett helt slutkört BoIS som använde sina sista krafter till att fira de tre mycket viktiga poängen. Segern innebär att BoIS nu har 18 poäng och avståndet är längre till kvalplatsen ner än till kvalplatsen upp i den haltande tabellen.

Närmast för BoIS väntar en ny tuff match, denna gång hemma på IP då de tar emot serieledarna Halmstad BK (i skrivande stund) tisdagen den 12 juli.

BoIS tränare Billy Magnusson sammanfattar.
– Det var krig där ute. Men än en gång så visar grabbarna ett jävla hjärta. Det är andra matchen i rad som vi lyckas stänga ner och det känns naturligtvis jättebra. Nu har vi tio dagar till nästa match vilket betyder att vi kommer att ha en bra träningsvecka innan vi tar emot HBK. Det är ett klassiskt och mycket bra lag och för mig är det speciellt då jag har många vänner i den klubben sedan min tid där, säger Billy Magnusson i bussen på väg hem från Uppsala

Till arkivet