Eldningsförbud råder i Landskrona

Den senaste tidens värme och torka har inneburit att det just nu råder eldningsförbud i Landskrona. På stadens räddningstjänst hoppas man nu att det kommer så pass mycket regn i natt att risken för bränder kommer att minska.

Vid extrema brandriskvärden som just nu råder (5E) får du inte använda dig av kommunens upprättade fasta grillplatser som finns på allmänna platser och i parker. Viktigt är också att du endast får använda fasta hemmagrillar på din egen tomt.

David Sköld är yttre befäl på räddningstjänsten i Landskrona.
– Det bästa är helt enkelt att inte grilla alls. Det är oerhört torrt i skog och mark, säger han till Landskrona Direkt.

Han hoppas dock på att det ska falla regn i natt.
– Det har de lovat. Men frågan är hur mycket det kommer. Det kan ju komma väldigt mycket lokalt när det åskar.

Till arkivet