Säsongen avslutas med en dubbelauktion

Anna Rodman, VD på Skånes Auktionsverk, ser fram emot säsongens sista auktioner.
Skånes Auktionsverk avslutar säsongen med en dubbelauktion. På måndag hålls en specialauktion med föremål från Asien och på tisdagen avslutas säsongen med en traditionell onlineauktion.

Vårens riktiga dyrgripar har mestadels bestått av kinesiskt porslin.
– Det är klart att vi hoppas att något eller några rop blir extra heta men sådant vet man aldrig, säger Anna Rodman, VD för Skånes Auktionsverk.
– Förutom kinesiskt porslin och konsthantverk så har vi en spännande vapensamling. Denna tror jag det kommer att finnas stort intresse kring.

På tisdag klockan 18 börjar så klubban att gå på den traditionella onlineauktionen.
– Vi inleder med en fantastisk samling av danskt porslin. Det rör sig om över hundra objekt och bland dessa finns en hel del ovanliga figuriner, informerar Anna Rodman.
– Jag måste även nämna ett fantastiskt fällbord designat av Mats Theselius. Det är oerhört vackert och i mycket bra skick.

På ämnet dyrgripar kan redan nu nämnas en Rolexklockan. Sex dagar innan klubban går är budet redan uppe på 130 000 kronor.
– Det är en Rolex Daytona Panda. Den är i ett fantastiskt skick, säger Anna Rodman och spekulerar över den senaste tidens höga bud på just Rolexklockor.
– Det är ett enormt sug efter just Rolexklockor, så stort att dom inte själv hinner tillverka vissa modeller. Det är alltså väntetid. Det har inneburit att andrahandsvärdet idag kan vara högre än nypris eftersom köparna vill ha klockorna direkt, säger Anna Rodman.

Vill du se klockan eller något annat av objekten som ligger ute på auktionsverkets hemsida så ska du ta dig till deras visningslokal på Enoch Thulins väg 13 mellan klockan 13 och 19 på måndag.

Auktionen med de asiatiska föremålen kör igång klockan 18 på måndag och säsongens sista auktion börjar klockan 18 dagen efter, det vill säga på tisdag.

Det går redan nu att lägga bud på Skånes Auktionsverks hemsida.

Till arkivet