Hon skrapade hem Trissvinst i direktsändning

Emma och Pia från Landskrona var onsdagens Trissgäster i TV4 Nyhetsmorgon
Onsdagens Trissgäster i TV4 Nyhetsmorgon var Pia och hennes dotter Emma från Landskrona. I sändning skrapade Emma fram en vinst på 100 000 kronor som först och främst går till en renovering av Pias kök.

Landskronabon Pia brukar köpa ett gäng Triss med jämna mellanrum. När hon var på Stora Coop i Landskrona för några veckor sedan hade hon tänkt köpa fyra lotter, men ändrade sig i sista stund.

− Det hängde sex lotter där och då kunde jag inte låta bli att köpa allihop. Jag ville inte läsa om att butiken sålt en storvinst och veta att jag lämnat två lotter, säger hon med ett skratt.

Det är oklart vilken av lotterna som gav vad, men helt klart är att en av de sex dolde tre tv-symboler.

− Jag trodde det var bluff, berättar Pia som behövde samla sig någon dag innan hon ringde till Svenska Spel.

När det stod klart att hon skulle få komma till Stockholm och besöka Nyhetsmorgons studio bestämde hon sig för att ta hjälp av dottern Emma.

− Jag fick frågan om jag ville följa med till Stockholm, att jag sen skulle skrapa mammas lott i sändning var inte ens en fråga, säger Emma med ett skratt.

I onsdagens direktsändning skrapade Emma fram en vinst på 100 000 kronor.

− Vi ska renovera köket hemma och så ska vi fira stort hela familjen, berättar Pia.

Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Martin Ridderstolpe var med under morgonen och kunde gratulera på plats.

− Skåne har haft gott om vinnare under året, närmare bestämt 18 stycken. Men Pia är faktiskt årets första TV-Trissvinnare från Landskrona, berättar han.

Se Emma skrapa fram vinsten till sin mamma här.

Det här är Triss:

  • Triss är landets mest sålda skraplotter och ett av Sveriges populäraste spel.
  • Man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.
  • Vid tre TV-symboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor.
  • Vid tre klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.
Till arkivet