Fynd i garage

Roland Fröjd vid sin tyska racingmaskin. NSU Sportmax, som nådde fina resultat på Isle of Man TT och som blev trefaldig tysk mästare.
Idag, söndagen den 22 maj, är det sista chansen att se den mycket fina utställningen Garagefynd på Landskrona museum. Utställningen som visar motorcyklar tillverkade mellan 1908 och 1972 är nästan alla utan undantag värda en mindre förmögenhet. Motorcyklarna har hämtats från världens alla hörn till garage (och finrum) i Landskrona-trakten. Filmaren Sven Pettersson har gjort en liten dokumentär ”Fynd i garage” om entusiasten och MC-samlaren Roland Fröjd.

Roland Fröjd har sedan barnsben ett utvecklat motorintresse. Om detta berättar han om för Sven Pettersson i den 20 minuter långa filmen ”Fynd i garage”. Bland annat får vi höra historien hur världsmästarpokalen i sidovagnsmotocross 1967 hamnade i Landskrona men också när han hittade en hel BMW på tippen.

Till arkivet