Skeletten dansade i Slottsparken

Sander och Gander var tillbaka på scen till förskolebarnens förtjusning.
Det svängde i Slottsparken under torsdagsförmiddagen. Sander & Gander var tillbaka på scen. Förskolans dag firades med dans, rörelselekar, lite miljökunskap och spökhistorier om dansande skelett. Samt ett skelett i garderoben.

Stefan Andersson och Göran Andersson, världskända i hela Landskrona som Sander & Gander, tyckte det var en utmärkt idé att ställa till med en spelning på Förskolans dag.
– Vi var lite otränade. Mellansnacket var inte lika välsmort som vanligt, säger Göran Andersson och ger med rätta pandemin en släng av sleven. 

Ringrostigheten var inget som Landskrona Direkts utsände märkte något av.
Här var det allsång och dans för hela slanten. Barn och personal trivdes och funktionär Rebecka Kainulainen, tillvardags ordförande i Lärarförbundet, hade fullt sjå att hjälpa de små med toalettbestyr, när hon inte svarade på frågor från Landskrona Direkt.

Förskolans dag firas tredje torsdagen i maj varje år av barn och vuxna på förskolor runt om i Sverige.  En dag som instiftats av Lärarförbundet.
– Förskollärarna är sedan gammalt våra medlemmar och vi anser det viktigt att förskollärare ska vara förskollärare. Med andra ord, det är en verksamhet som kräver sin planering. Som det är idag har man två timmar i Landskrona för enskild planering. Det räcker inte, anser Rebecka Kainulainen som vill se att man gör som i Malmö.
– Där har förskoleläraren tio timmars planeringstid i veckan.

En annan sak som bekymrar henne är de stora barngrupperna på förskolorna.
 – De är extremt stora i Landskrona. Vill vi att man minskar barngruppernas storlek. Allt handlar om ekonomi och inte pedagogik, poängterar hon.

Smolk i glädjebägaren
Sander & Gander frälste publiken. Igen. Märkligare var det då, eller kanske inte, att det var duon som själva helt stod för kalaset. Ekonomin igen.
Det stämmer att vi själv fick söka och betala polistillståndet. Det var lite mer byråkratiskt i år, tillstår Göran Andersson.
Hans kollega som är musiklärare fick utföra giget på arbetstid men Göran Andersson som är facklig förtroendevald (för Lärarförbundet i Landskrona) fick sonika ta kompledigt från kommunen för att roa stadens barn.  

Skelettdans!!!
Till arkivet