Poul fixar käket på kändisfest i Cannes

- Pouls sliders testade vi i veckan. De är helt makalöst goda, intygar Richard Nilsson som ställer till med årets stora privata fest i Cannes på söndag. Foto: Richard Nilsson.
Kändiskocken och matinfluencern Poul W Lorenzen är inbjuden till Cannes för att fixa käket på det största privata VIP-eventet i samband med årets Filmfestival.

Det är entreprenören och filantropen Richard Nilsson, som står värd för en fest med 150 speciellt inbjudna och celebra gäster på Villa Oxygene för att fira 75-årsjubiléet av ’Film Festival de Cannes 2022’.

På gästlistan står bland andra Tom Cruise, Jackie Chan, Ice T, Spike Lee, Idris Elba och Iulia Vantur med flera.

– En del svenska skådespelare från serien Young Royals, lär vi också få se här, säger Richard Nilsson i telefon till Landskrona Direkt.

Eventet som är årligen återkommande är vida känt. Exempelvis mejlade den brittiske stjärnkocken Marco Pierre White och erbjöd sina tjänster.
– Jag hade redan då bestämt mig för att jag vill ha Pouls mat i år, säger Richard Nilsson och berättar att han som Helsingborgare lärde känna Landskroniten då de båda är frimurarbröder.

– Vi har hunnit med några turer med Sundsbussarna också, säger Poul W Lorenzen och skrattar hjärtligt.

Poul W Lorenzen har varit nere i Cannes i veckan för att förbereda inför söndagens stora baluns.

– Temat är Rock Star Kitchen. Det är en idé –  ett koncept under utveckling – som Richard har och nu lanserar vi det på den här festen. Det handlar om kombinationen mat som passar till rockmusik. Det blir en buffé med fingermat som enkelt ska kunna intas på stående fot samtidigt som man minglar, säger kocken som bland annat hämtat inspiration från Sylvias Soul Food  i Harlem, New York och K-Paul’s Louisiana Kitchen i New Orleans.
– Det är mat som ska osa och smaka rock.  Coolt och med attityd, säger Poul W Lorenzen.

Kee Marcello och hans All Star Band
Inne på ämnet rock är det klart att årets huvudakt på festen blir Kee Marcello med sitt All Star Band. Gitarristen och sångaren är högaktuell och har under våren haft stor framgång med sin egen musik på olika topp och försäljningslistor i Europa, USA och Asien. Just nu planerar Kee Marcello för en turnécomeback i Europa till hösten. Första veckan i maj släppte han sin video till egna låten ”Still Got My Heart”, en låt som fått höga listplaceringar, bland annat på Top 40 UK Rock Songs i England.

Även de gamla discokungarna i Gibson Brothers kommer att spela några av sina hits under festen.

– Jag träffade presentatören Allan Landry, när jag var nere och han har en otrolig röst. Han sjöng rent av bättre än Barry White, säger Poul W Lorenzen och visar några bilder han tagit nere i Cannes och på Villa Oxygene.

Villa Oxygene
På sluttningen i området som heter Super-Cannes, ligger lyxiga Villa Oxygene med en magnifik havsutsikt över Franska Rivieran. Fastigheten är designad av den franske välkände arkitekten, Jacques Couëlle.  

– Villan som sådan är ett kapitel för sig. Huset har en enastående arkitektur och ett läge och en utsikt som är svårslaget. Här finns allt man kan tänka sig och en värd i Richard Nilsson som med sitt frikostiga och ödmjuka sätt slår världen med häpnad. Det ska bli fantastiskt kul på söndag, avslutar kocken från Landskrona och bjuder oss avslutningsvis några smakprov i bildform.

Poul W Lorenzen vurmar för Landskronas producenter och har därför bakat sina Honeycookies med honung från Saxtorps Bigårdar.
Richard Nilsson, värd för festen och ägare av Villa Oxygene, här med de rockiga miniburgarna.
Rockburger sliders med Jack Daniels lök.
Dynamite
Rockstar pizza med Jack Daniels BBQ-sås och tartar.

Detta och mycket annat kommer att stå på buffébordet.
Även mina kräftpajer, kända från Landskrona Direkt kommer att serveras, säger Poul W Lorenzen.

Se Kee Marcellos nya video ”Still Got My Heart”

Och visst minns du denna hiten…

Söndagens fest i Cannes! I Frankrike hyllar man maten och kocken som i detta fall bär Poul W Lorenzens signum.
Kee Marcello. Foto: Mats Bäcker.
Till arkivet