Annons

Pouls goda kräftpajer

Poul W Lorenzens goda och lättlagade kräftpajer.

– De är mycket goda och ytterst lättlagade. Mina kräftpajer passar bra att  äta till kräftskivan eller smörgåsbordet eller varför inte som en förrätt, säger Poul W Lorenzen och bjuder Landskrona Direkts läsare på ytterligare ett filmat inslag.

Annons
 

Blanda följande ingredienser:
2 medelstora ägg blandas med 2 msk creme fraiche,, 150 gr riven Västerbottenost eller vill man inte ha så smakrika pajer kan man ta en mildare ost men då bör man smaka till med aningens salt då annan ost inte är så salt som Västerbottenost.
170 gr kräftstjärtar från lake där man pressat ut all vätska ur kräftstjärtarna och sedan kryddat dom med dill och även lite cayennepeppar.
Kräftstjärtarna fördelas jämnt i 10 st tarteletter och toppas med ostsmeten.
Sedan gräddas kräftpajerna i en ugn som är förvärmd till 225 grader som man skruvar ner till 200 grader när pajerna sätts in i ugnen. Där gräddas de  i 20 till 25 minuter tills dom har fått en fin färg.
När dom är färdigbakade bör dom vila en liten stund innan man njuter av dom.
Pajerna är goda att servera med lite gräddfil eller smetana eller bara som dom är.

– Lycka till och smaklig måltid foodlovers, avslutar Poul W Lorenzen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser