Mingelbilder och film från Gallerinatten

Det var minst sagt välbesökt på redaktionen under fredagen som då var omdöpt till Galleri Direkt. Fram till den 22 maj kan du här njuta av "Landskronas Finaste" , konstverk av inte mindre än 62 konstnärer som på ett eller annat sätt har anknytning till staden.
Landskrona Direkts redaktion var minst sagt välbesökt under fredagen. Hundratals besökare njöt av konst, skönsång och tyska korvar.

62 konstnärer ställer just nu ut på Galleri Direkt. Utställningen heter Landskronas Finaste och har öppet dagligen fram till och med söndagen den 22 maj. Under Gallerinatten i fredags var det stundtals sådan kö i trappan att besökare fann för gott att vända och komma tillbaka senare i helgen.

Nu lockade även Kulturskolan Live många besökare. Nio skönsjungande tjejer, en del rent av debutanter, rev ner applådåskor. Senare på kvällen dök även Martin Nilsson upp – spelsugen till tusen.
– Pandemin har tvingat mig tillbaka till lastbilen men nu börjar det så smått att lossna med spelningar, sa han och rev av flera sköna countrylåtar.

På gården grillade wurstböjaren Matthias Hartmut Bauer såväl bratwurst, currywurst som ramslökskorvar. Sven Pettersson hade vägarna förbi och bjuder idag på en filmsnutt från begivenheterna.

Felicia och Camilla Gullstrand njöt av mångfalden av utställare.
Lisa Teo Johnsson visar upp sin tavla för Amanda Kristoffersson som är avbildad på målningen.
Sofia och Mira Björne (mor och dotter) ställer ut fantasifulla skulpturer.
Helena Lindgren berättar om ”Vulkanen i skogen”.
Martin Nilsson mer eller mindre bjöd på en spontanspelning.
Lars ”Tex” Johnsson berättar om sin bemålade fiol för Annika Reinhold och Stefan Johansson.
Kulturskolan Live på Galleri Direkt.
Succé! Tack alla deltagare och besökare!
Till arkivet