Liamoo på konfirmationsfest

Svenska kyrkan bjuder in konfirmationsfest med bland andra artisten Liamoo. Foto: Jonas Bilberg.
I år arrangeras konfirmandfesten "Inte som du tror" för första gången i Landskrona. Den 2 juni råder festivalstämning utanför Sofia Albertina kyrka, med bland annat möjlighet att prova på sumobrottning, utmana kompisarna på midnattsduellen från Mästarnas mästare, käka och lyssna till kvällens huvudakt Liamoo.

”Inte som du tror” är namnet på den nya konfirmandsatsningen hos Svenska kyrkan i Landskrona. Satsningen är ett samarbete mellan de tre församlingar som finns inom stadens gränser (Landskrona, Häljarps och Kvistofta församling). Festen vänder sig dels till nuvarande konfirmander, dels till de ungdomar som ska börja åttan i höst och kanske är lite nyfikna på vad konfirmation är och kan vara. På festen kan ungdomarna ställa sina frågor om grupperna och bilda sig en egen uppfattning.

– Med satsningen hoppas vi att bli bättre på att beskriva vad konfirmation är idag. På plats finns även konfirmandledare, ungdomsgrupper och gamla konfirmander för att besvara frågor om konfirmation och hjälpa till med anmälan till någon av höstens grupper, säger Mathilda Simonsson-Torstensson, kommunikatör i Landskrona församling.

Hela kvällen är gratis men för att komma in på området och kyrkan krävs ett inträdes­armband. Detta får du genom att anmäla dig via Landskrona församlings hemsida och sedan säga ditt namn vid ingången. Under maj kommer inbjudan att skickas ut till samtliga ungdomar som börjar åttan i höst.

Under festen kommer Liamoo ge en exklusiv konsert för ungdomarna inne i Sofia Albertina kyrka.

Mer information om kvällen och anmälan finns på: https://www.svenskakyrkan.se/landskrona/inte-som-du-tror—festen

Till arkivet