Kyiv Grand Ballet på turné i exil

Framträdandet är en del Kyiv Grand Ballet Solidarity Tour och ett uttryck för det ukrainska folkets beredskap att stå upp för sitt land och försvara sina ideal. På bild Kateryna Kukhar.
Det hör inte till vanligheterna att vi på Landskrona Direkt skriver om Helsingborgs Konserthus. Men idag gör vi ett undantag. Det ukrainska balettkompaniet Kyiv Grand Ballet med 30 dansare från Kiev och Charkiv var på turné i Frankrike med ”Svansjön” när Rysslands invasion av Ukraina inleddes. Till följd av kriget kan de inte återvända till Ukraina utan turnerar nu i exil. Den 4 maj gästar de Helsingborgs Konserthus.

Läs vidare med Premium

Detta inlägg är ett Premium-inlägg och går endast att läsa med en aktiv prenumeration av Landskrona Direkt Premium. Registrera ett kostnadsfritt användarkonto eller logga in på ett befintligt användarkonto nedan.

Registrera

Allmänna villkor

Till arkivet