DEBATT - Inlägget på denna sida är insändare och åsikterna är skribentens egna

Efter upploppen – SD vill stärka polisen

Arkivbild.
Stefan Olsson (SD), kommunalråd i Landskrona samt Magnus Olsson (SD), oppositionsråd i Malmö skriver idag i en gemensam debattartikel att man vill verka för fler poliser med bättre verktyg och resurser. Detta efter helgens våldsamma kravaller i de båda skånska städerna.

Den gångna påskhelgens upplopp i bl.a. Landskrona och Malmö är det yttersta beviset på Socialdemokraternas misslyckade politik inom rättsväsendet. Poliser tvingas avlossa sina tjänstevapen och se på när antidemokrater plundrar och kapar polisbussar. En politisk elit har i decennier vurmat för fri invandring med låga krav och låga förväntningar, där både Malmö och Landskrona har tagit ett för stort ansvar för den havererade migrationspolitiken. Detta har inneburit enorma kostnader, hög arbetslöshet, en otrygghet på gator och torg och som i dagarna eskalerat till våldsamma kravaller. Ett flertal mordförsök på poliser och  skadegörelse vilken kan uppskattas i mångmiljonklassen. I Malmö flydde passagerare ut ur en brinnande stadsbuss efter att denna träffats av en molotovcocktail. Det är illa ställt med det svenska samhällsbygget. I Landskrona fick deltagare som deltog i en pingisturnering i idrottshallen låsa in sig i källaren och bilar och däck sattes i brand. Var var föräldrarna till dessa ligister?

Staten garanterar inte längre trygghet och säkerhet på gator och torg. Den socialdemokratiska regeringen har inte enbart lämnat våra städer och våra invånare-infödda som invandrade-åt sitt öde, regeringen har också vänt ryggen mot uppdraget att säkerställa att det är demokratiska grundprinciper som gäller i Sverige och ingenting annat. I Sverige råder yttrandefrihet, oavsett om vi tycker om avsändarens budskap eller inte.

I decennier har en demokratisk och tolerant välfärdsnation byggts upp och den ska inte offras på massinvandringens och den politiska korrekthetens altare. I en demokrati behöver du acceptera att du ibland kan bli upprörd över vad andra människor säger, skriver eller publicerar. I icke-demokratier förbjuds åsiktsyttringar, elaka karikatyrer förbjuds och manifestationer med vissa budskap förbjuds att hållas. Där vill vi aldrig hamna. Att gå våldsverkarna till mötes, om än till det minsta, vore att öppna dörren för antidemokratiska värderingar som vi beslutsamt byggt bort i Sverige. Det alla människor i samhället måste förstå, är att polisen inte lägger sig i vad personer och grupper har för typ av åsiktsyttring. Polisen är helt objektiv. Polisen är där för att upprätthålla det demokratiska samhället – det vill säga allas rätt till att få säga vad man vill och genomföra sin åsiktsyttring. Lever du i Sverige där just demonstrationsfriheten och yttrandefriheten är så stark, ska du respektera just detta oavsett din egen åsikt. Respekterar du inte det, så är det valfritt att inte bo just i Sverige. Det gäller alla oavsett ursprung. Man bränner inte bilar eller kastar sten mot polisen oavsett vem eller vilka som får tillstånd att manifestera sina åsikter.

Vi kan lova polisen att våra kommuner den dagen vi har det yttersta ansvaret för dessa, kommer bli myndighetens bästa och närmaste samarbetspartner. Vi kan också lova allt som kan tänkas finnas i den förebyggande verktygslådan, men vi har samtidigt förståelse nog att kräva mer också av andra, av Riksdag och av regering. Problemen finns här, i våra två respektive kommuner, men de avgörande lösningarna finns i Stockholm i Riksdagen och i Rosenbad.

Upploppen sätter också fingret på hur underfinansierad polisen varit under alldeles för lång tid, både under de senaste åtta åren och under alliansregeringen. Det blev än tydligare när regeringen släppte sin vårändringsbudget då endast 25 mkr gick till rättsväsendet, varav två mkr till polisen. Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem som de styrande politikerna skapat med det gamla sättet att tänka.

Sverigedemokraterna verkar för fler poliser med bättre verktyg och resurser. Vid upplopp likt dessa i Landskrona och Malmö hade polisen, utöver fler kollegor på plats, behövt vattenkanoner, gummikulor, vilket vi föreslagit i riksdagen under ett antal år. Därutöver hade de behövt veta att politiken står bakom dem fullt ut när de utövar våldsmonopolet. Vi ställer oss bakom modiga polismän som varje dag med liv och hälsa som insats och en familj som väntar på dem hemma, i deras arbete mot att stävja våldsverkare och försvarar det ordnade, demokratiska och civiliserade samhället.

Vi Sverigedemokrater står redo att leverera det som Polismyndigheten behöver, på riktigt!

Stefan Olsson (SD) Kommunalråd Landskrona
Magnus Olsson (SD) Oppositionsråd Malmö

Lokal debatt på Landskrona Direkt

Skicka din debattartikel till info(at)landskronadirekt.com.
Ämnet du tar upp ska helst vara av lokal karaktär och röra Landskrona eller Skåne som helhet.

Bifoga en bild till din debattartikel samt lite kort fakta om vem du är. Skriv även ditt telefonnummer om vi behöver ställa frågor angående texten.

Försökt håll dig under 6000 tecken inkl mellanslag. Eventuella repliker publiceras i huvudsak på Planket men kan även leda till ett nytt debattinlägg.

Till arkivet