Säsongsavslutning för jazzcaféet

Emma Denward & Magnus Hjorth Duo avslutar vårens jazzcaféer. Foto: Pressbild
Ikväll är det dags försäsongens sista jazzcafé på Matscenen i teaterrestaurangen.På scenen står Emma Denward och Magnus Hjort

Emma Denward och pianisten Magnus Hjorth har en mångårig historia av gemensamt låtskrivande, och de har utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Magnus vet både att lämna luft och att fylla uttrycket med snabba målande inpass för att lyfta känslan i text och melodi. Denward & Hjorth hittar sitt uttryck mitt emellan modern jazz, den nordiska tonen och den svenska visan.

Emma Denward är en skånsk jazzsångerska, kompositör och lyriker. Hon har en magisterexamen från Musik Högskolan och undervisar i sång- och jazzsång på Fridhems folkhögskola. Under de senaste åren har hon turnerat mycket i södra Sverige, bland annat på Ystad Sweden Jazz Festival och har en rad uppmärksammade skivsläpp bakom sig.

Magnus Hjort, som faktiskt var med på säsongspremiären då han lirade med Kristin Korb Trio, är en svensk jazzpianist verksam i Köpenhamn och som bland annat gått musikerutbildning på Rytmisk Musikkonservatorium. Han har medverkat på flera skivinspelningar, bland annat med den egna trion Magnus Hjorth Trio som också består av dansken Lasse Mørck (bas) och norrmannen Snorre Kirk (trummor).

Senast var det fullsatt på jazzcaféet. Försäkra dig därför om en biljett via Tickster.

Till arkivet