Glada och förvånade efter NM-kval

Matilda Westin, Emma Jönsson och Milena Kovalenko tävlade i en kvaltävling inför NM som avgjordes i Uppsala. Foto: Privat.
I söndags avgjordes en kvaltävling inför Nordiska Mästerskapen i rytmisk gymnastik i Fyrishov i Uppsala. Landskrona Kvinnliga GF var representerat med tre gymnaster. Milena Kovalenko individuellt på juniorsidan och Emma Jönsson och Matilda Westin, som tävlade senior duo.

Endast landslagsgymnaster och gymnaster som håller klass med landslaget var inbjudna till tävlingen.
Det var även svensk premiär för det nya regelverk som den internationella rytmiska gymnastiken ska följa fram till OS 2024, berättar Jenny Engdahl i Landskrona Kvinnliga GF

Duo-tävlingarna inledde dagen och Emma Jönsson och Matilda Westin från LKGF genomförde sin första körning bra.
– Flickorna har ett nykomponerat och väldigt kul program till musiken ”Stay the Night”.
Valet av handredskap hade även denna gång fallit på tunnband. Andra körningen var inte helt optimal med en rejäl miss på slutet av programmet. Trots detta räckte det till dagens totalt högsta poäng och flickorna var både nöjda och lite förvånade.

För Milena Kovalenko gick det ganska jämt och resultatet blev en hedrande fjärdeplats bland juniorerna. Tunnbandet och käglor var de grenar som gick bäst. Där en tredjeplats i tunnband kändes väldigt bra för Landskronatjejen. Vann gjorde Josefine Engstrand från GF Uppsalaflickorna.
– Nu kommer ansvariga för uttagningen att gå igenom poäng och placeringar för att plocka ut de gymnaster som ska representera Sverige vid NM i Uppsala den 6 – 8:e maj. Vi håller tummarna för LKGF:s gymnaster, avslutar Jenny Engdahl.

Till arkivet