Stjärnor på den svenska jazzhimlen gästar teatern

Det blir konsert på Landskrona Teater den 5 mars med ingen mindre än Filip Jers Quartet. Foto: Lars Löfvendahl.
– På lördag den 5 mars är det dags för svängig konsert med ett gäng musiker som man verkligen blir glad av, utlovar Cecilia Kraitiss, ordförande i Landskrona Musik & Teater – en del av Riksteatern.

Konserten hon syftar på är med  Filip Jers Quartet, som sällan lämnar någon oberörd. Senast munspelaren var i Landskrona var det ”rörande vackert”, enligt Landskrona Direkts utsände.

Det har gått fem år sedan Filip Jers senast stod på scen i Landskrona. Då tillsammans med hemmasonen Mattias Svensson.  På lördag är Filip Jers tillbaka, nu med sin kvartett.

Denna gång har Filip Jers Quartet förfinat idén med mötet mellan jazz och folkmusik och bjuder på egna, alldeles färska tolkningar av klassisk musik.

På scen visar kvartetten, inte minst Filip Jers, en lekfullhet och virtuositet som sällan lämnar någon oberörd. Filip Jers har etablerat sig som en av världens mest betydande artister på sitt instrument och tog som förste munspelare 2011 en masterexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av imponerade musikkritiker runt om i Europa.

Tillsammans med sin kvartett levererar han jazzigt svängiga musikupplevelser på högsta nivå.

Filip Jers Quartet spelar på Landskrona teater, lördagen den 5 mar 2022, kl.19:00.

Medverkande: Filip Jers, munspel, Henrik Hallberg, gitarr, Vilhelm Bromander, kontrabas samt Wille Alin, trummor.

Program: Musik av bl.a. Frédéric Chopin, Camille Saint-Saëns, Pjotr Tjajkovskij & Johannes Brahms

Läs mer: Världsstjärnor lockade fram tårar

Till arkivet