Landskrona flaggar för Ukraina

24 februari 2022 - Ukrainas flagga vajar framför Rådhuset i Landskrona i solidaritet med det ukrainska folket.
24 februari 2022 - Ryssland har inlett en offensiv mot Ukraina. Efter att man i idag i Stockholm valt att flagga med Ukrainas flagga tyckte kommunalråd Stefan Olsson (SD) att det vore på sin plats att göra detsamma i Landskrona.

– Jag bad därför i morse kommunstyrelsens ordförande uppmana Landskrona stad att i solidaritet med det ukrainska folket hissa den Ukrainska flaggan utanför Stadshuset och Rådhuset under en veckas tid, säger Stefan Olsson.

Nu fanns det inga ukrainska flaggor på stadens lager varför en tur till flaggfabriken i Helsingborg gjordes och två flaggor finns nu i  kommunens ägo. Den ene hissades omgående på en av flaggstängerna framför Rådhuset.

Till arkivet