Föräldrar riskerar vite på 1300 kronor per dag

Två elever på en av stadens grundskolor hålls hemma från undervisningen av sina föräldrar. Nu riskerar föräldrarna ett vite på totalt 1300 kronor per dag och inte eleverna kommer till skolan efter sportlovet.

Föräldrarna till eleverna, som går i första respektive tredje klass, och skolledningen har olika syn på hur utbildningen bör bedrivas. Föräldrarna har därför beslutat att eleverna inte ska gå till skolan.
– Vi har försökt att hitta lösningar men det går inte. Föräldrarna kommer oftast inte heller till möten som vi kallat till. Därför kommer vi att delge föräldrarna beslutet och omedelbart ansöka hos förvaltningsrätten om att utdela vitet om de inte kommer efter sportlovet, säger utbildningsnämndens ordförande Lisa Flinth (L).

Till arkivet