Annika Kunosson först ut på Lilla Paris

Annika Kunosson ställer ut på Galleri Lilla Paris kommande helg.
Sakta men säkert återgår kulturlivet till det vanliga efter de restriktioner som hållit konstnärer och andra kulturarbetare vid sina skaparbord. Detta märks bland annat på Galleri Lilla Paris som har säsongpremiär torsdagen den 24 februari. På väggarna visas verk av Glumslövskonstnären Annika Kunosson.

Galleristen och konstnären Susanne Wärn-Persson har dock försökt hålla öppet trots restriktionerna.
– Det har fungerat någorlunda men det är ju kul att bjuda hit andra konstnärer och fixa med vernissager och så. Det ska bli himla kul att komma igång igen, säger galleristen och konstnären.

Faktum är att Annika Kunosson och Susanne Wärn-Persson är bekanta sedan tidigare.
– Jag känner Susanne sedan skoltiden i Landskrona. Kul att träffas på nytt utifrån gemensamt intresse. Galleri lilla Paris är en liten pärla i Landskrona, säger Annika Kunosson.

Redan som tonåring utbildade Kunosson sig inom akvarell och krokiteckning. Nu är det dock akryl som dominerar.
– Jag började med akvarell men övergick till tempera och olja. Nu målar jag mest med akryl, säger Annika Kunosson och berättar om sin filosofi kring sitt måleri.
– Jag ser själva skapandet som det som driver mig. En klok lärare sa att man som konstnär vid varje streck eller målardrag ska vara beredd på att äventyra eller förstöra sin målning. Våga utmana för att kunna utvecklas och hitta en nerv, hålla skaparglädjen vid liv och ha något att förmedla. Det är något som jag försöker ta fasta på. Jag hoppas att min konst kan säga något till betraktarna så att de upplever en känsla och tar sig tid att stanna upp och vara här och nu.

Utställningen pågår den 24-27 februari och vernissagen den 24:e öppnar klockan 17 och håller på till klockan 20. Övriga öppettider är följande: fredagen kl 14-17, lördag och söndag klockan 11-14.

Till arkivet