2 X Oscar sänkte BoIS

IFK Göteborg blev en för tuff nöt att knäcka för BoIS i årets första tävlingsmatch då de båda lagen möttes i Svenska Cupen. Änglarna, som spelade på hemmaplan, vann med 2-0 och målen gjordes av Oscar Wendt och Oscar Wilhelmsson.

Första halvleken på Valhalla IP var någorlunda jämn men det märktes på spelet att IFK spelar en serie upp jämfört med BoIS. I sista tredjedelen av halvleken hettade spelet till rejält och en hel del gula kort delades ut. IFK var också nära att tilldömas en straff efter dryga halvtimmen men domaren valde att fria.

Hemmalaget skulle dock göra 1-0 innan pausvilan. Det var Oscar Wendt som hittade nätmaskorna bakom Amr Kadourra med en fin frispark.

De 2553 åskådarna, varav ett hundratal hejade på BoIS, fick se IFK rivstarta andra halvlek. Tre minuter in i den samma hittade Gustaf Norlin Oscar Wilhelmsson som kunde styra in 2-0 till hemmalaget.

Sedan räckte det inte att BoIS tränare Billy Magnusson försökte sig på ett flertal byten. IFK Göteborg hade full kontroll och kunde effektivt stänga matchen utan att BoIS hade några vassare chanser till reducering.

– Jag är nöjd med att vi kommer upp till Göteborg och spelar vårt spel. Det jag är mindre nöjd med är början av andra halvlek, säger BoIS tränare Billy Magnusson som trots förlusten är ganska nöjd.
– Det var en period då vi var framme men istället för att passa en gång så blev det två och då rann det ut, säger tränaren och sammanfattar.
– IFK Göteborg vinner rättvist. Och nu jobbar vi vidare mot nästa mål.

I den andra cupmatchen i samma grupp som BoIS spelade Norrby och Mjällby oavgjort, 0-0. Nästa match för BoIS spelas också den på bortaplan då de möter Mjällby på lördag klockan 13.00. Och matchen mot Norrby spelas på IP söndagen den 6 mars, klockan 13.00.

Till arkivet