Urspännande auktion

Detta oerhört exklusiva armbandsur av märket Rolex kommer att ropas ut på tisdagens onlineauktion.
Att märket Rolex borgar för kvalitet i urbranchen är ingen hemlighet. Det finns dock Rolexklockor som sticker ut mer än andra. Rolex Daytona Zenith är en. Och en sådan kommer att ropas ut på tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverk.

Modellen blev känd sedan skådespelaren Paul Newman bar den på slutet av 1960-talet.
– Att komma över en dylik klocka är inte det lättaste. Väntelistan är lång. Men nu kan man alltså ropa in en hos oss. Om man är stadd vid kassa, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
Och visst måste man ha en stabilekonomi om man vill äga en Rolex Daytona Zenith. När dessa rader skrivs är budet redan uppe på 220 000 kronor.

Det finns dock fler armbandsur av märket Rolex som kommer att gå under klubban.
– Det stämmer. Vi har ytterligare fyra Rolexur på tisdagens auktion. Det är inte ofta man har hela fem Rolexklockor på en gång, säger Joakim Karlsson och skrattar.

Bland de mer lokala objekten finns bland annat tre oljemålningar av ikonen och Landskronakonstnären Roy Evertsen.
– De kommer från samma hem. Det svåra är att sätta värde på Roy Evertsens målningar då han tidigare inte varit ute på marknaden så mycket, säger Joakim Karlsson och kommenterar storleken på oljemålningarna.
– Det är rejäla pjäser som kräver att man har väggyta.

Som sig bör så kommer även en hel del möbler att ropas ut.
– Normalt har vi mycket designmöbler från 50- och 60-talet men denna gång vill jag slå ett extra slag för en hel del björkmöbler från 1800-talet. De har något utöver det vanliga tycker jag.

Detta och mycket mer kan du titta mer noggrant på mellan klockan 13 och 19 på måndag den 22 februari då det är dags för visning i Skånes Auktionsverks lokaler på Enoch Thulins väg 13. Auktionen drar igång på auktionsverkets hemsida klockan 18.00 dagen efter.

Till auktionen >>

Till arkivet