Flygplan kollade fjärrvärmen

Över detta område har ett flygplan cirkulerat under natten mot lördagen. Allt för att kontrollera fjärrvärmesystemet.
Det är många som undrat över varför det flugit ett plan över Landskrona under natten mot lördagen. Svaret är att det är Landskrona Energi som kollat fjärrvärmenätet. Ungefär vart tredje år utförs flygningen och nu var det dags igen.

Under helgen genomför Landskrona Energi termografering av stadens fjärrvärmenät. Det innebär att, ett mindre flygplan kommer att flyga över Landskrona, Häljarp och Asmundtorp för att kontrollera fjärrvärmenätet. Allt för att säkra en trygg och säker fjärrvärmeleverans till sina kunder. Natten mot lördagen var vädret perfekt..
– Under flygningen tas foton på områdena med värmekamera, och med hjälp av bilderna kan vi upptäcka eventuella vatten- och energiförluster, exempelvis läckor i fjärrvärmenätet, skriver Cecilia Röstin, kommunikationsansvarig på Landskrona Energi i ett pressmeddelande.

Flygningen görs på natten när kontrasten mellan värme från marken och värme från fjärrvärmenätet är som störst; och störande värmekällor är som minst.
– Termisk systemteknik, utför flygningen på uppdrag av oss. De flyger på cirka 800 m höjd, i områden där vi har fjärrvärmenät, det vill säga över centrala Landskrona, Häljarp och Asmundtorp.

Till arkivet