Torkild lovar nya bryggor på Ven

I maj invigdes den då nya och fina badbryggan på Norreborg. 500 000 kronor hade den kostat. Nu finns det bara spillror kvar. Foto: Läsarbild.
- Bryggorna som förstördes av stormen Malik på Ven ska återställas, det utlovar Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande.

Dagarna efter stormen Malik i slutet av januari var förödelsen stor på sina håll. På Ven rådde förstämning sedan stormen slagit sönder badbryggorna på Norreborg och i Kyrkbacken. Insändare skrevs och media uppmärksammades av kallbadand öbor. Stadens tekniske chef Johan Sjöberg uttalade sig i Landskrona Direkt.
– Det är för tidigt att säga något om bryggorna. Det rör sig om stora kostnader som inte är budgeterade för 2022, sa han.

Nu hoppas man dock från politikens sida att åtgärderna ska vara gjorda innan sommarens turistinvasion.
– Bryggorna är viktiga både för Venbor och besökare, säger Torkild Strandberg.

Att teknik- och fritidsförvaltningen inte har investeringspengar till nya bryggor i år ska inte innebära ett hinder.
– Detta ska ske så snabbt som möjligt. Ibland är det komplicerat och förknippat med en omfattande tillståndsplikt att bygga i vatten. Därför är det svårt att göra en uppskattning av hur lång tid det tar. Ambitionen är, självklart, att detta ska vara klart inför sommaren. Vad kostanden blir är idag omöjligt för mig att ha en uppfattning om, säger Torkild Strandberg.

Den bortblåsta bryggan på Norreborg som invigdes så pass sent som i maj ifjol kostade enligt uppgift från  Johan Sjöberg en halv miljon kronor.

Läs mer: Oklart om och när bryggorna på Ven återställs 

Till arkivet