OS-guld till Selma

Full fart mot mål i skidskyttetävlingen.
Strax innan den svenska dubbel-sprintsuccén långt borta i Kina så invigdes Vinter Selma- OS på Förskolan Selma Lagerlöf.

Jonna Sundling knöt näven efter sin överlägsna seger i OS-sprint och ännu gladare var Jonna Sundling efter att ha spurtat hem silvermedaljen. Om detta tog barnen på Förskolan Selma Lagerlöf  på Citadellområdet ingen större notis. Här var det fullt fokus på de egna tävlingarna.

Barnen hade förberett med att måla flaggor och gjort OS-ringar och idag var de invigning. Förskolebarnen tågade tillsammans med sina flaggor och ringarna ner på gården, innan de två första deltävlingarna började.

Backhoppning i Babblarbacken
En härlig syn var den skånska varianten av skidskytte, där barnen åkte en bana med mjölkpaket på fötterna och stavar i händerna. Halvvägs var de dags att ta vattenpistolen och skjuta på pricktavlan.
– Andra grenen var backhoppning, där skulle barnen hoppa uppför vår Babblarbacke, nästan upp i vattentornet, berättar förskollärare Eva Pettersson.

Dagen avslutades med korvgrillning på OS-elden.
– Denna och nästa vecka kommer deltävlingarna pågå. De blir olika klimat- och förskolanpassade grenar som curling, ishockey, slalom, konståkning med mera. Det är härligt med glädje och rörelse, avslutar Eva Pettersson.

Backhoppning!
Självklart är det så här det ska gå till. Foto: Privat.
Till arkivet