Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.1°C 14m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Dödsolyckan: riskerar minst ett års fängelse

Den 45-årige man som orsakade dödsolyckan på motorvägen strax söder om Landskrona på onsdagskvällen då en 37-årig kvinna från Landskrona omkom, riskerar minst ett års fängelse.

Annons
 

Det berättar kammaråklagare Arvid Wachtmeister som leder förundersökningen.
– Döms han för grovt vållande till annans död så är minimistraffet ett års fängelse. Sedan är han ju dessutom misstänkt för grovt vållande till kroppsskada och grovt drograttfylleri, säger åklagaren till Landskrona Direkt.

Klart är att 45-åringen på något vis kommit över på fel sida av motorvägen och på så vis orsakat kollisionen. Så kraftig blev smällen att den 37-åriga kvinnan som var passagerare i 45-åringens bil omkom och den man som körde den andra bilen skadades.
– Jag vill inte gå in på hur de hamnade på fel sida av motorvägen men vi fick in ett vittne på torsdagen som sett det hela. 45-åringen själv medger vissa händelser men förnekar brott, säger Arvid Wachtmeister.

Den misstänkte mannen har suttit anhållen men är nu satt på fri fot.
– Han kan inte längre påverka något och därför hävde vi anhållandet.

Läs mer: Dödsolycka på motorvägen

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser