Först av – sedan på

Då var det åter dags att använda den bakre dörren vid påstigning på bussen.
Då var det åter dags att använda mellandörren vid påstigning på bussen.

Tog du bussen till jobb i morse?
Du märkte du att från och med idag stängs åter, om än tillfälligt, de främre bussdörrarna.

Tillsammans med trafikföretagen har Skånetrafiken beslutat att de främre dörrarna på Skånetrafikens alla bussar tillfälligt stängs från och med idag. Anledningen är den ökade smittan av covid-19 och utökade restriktioner i samhället. Till att börja med stängs dörrarna till och med den 31 januari men detta beslut kan komma att omprövas längre fram, meddelar man från Skånetrafiken.
 Att de främre dörrarna stängs innebär att den som ska resa med buss behöver köpa och aktivera sin biljett i förväg.
– Vi har tagit det här beslutet av omtanke både för förare och kunder. Förhoppningsvis blir det en kort period som vi behöver stänga framdörrarna. Det är viktig att vi fortsätter hålla avstånd så ofta det går och visa omtanke till varandra. Framförallt vid på- och avstigning, säger Saman Tondnevis, affärsområdeschef buss på Skånetrafiken.

Beslutet innebär följande:
Framdörrarna och området närmast föraren stängs av från och med den 12 januari. I övrigt går busstrafiken som vanligt.

Den som reser med buss behöver ha en giltig biljett innan hen kliver på bussen. Biljett köps enklast i Skånetrafikens app. Det går även att köpa biljett till reskort eller som en pappersbiljett, till exempel på skanetrafiken.se, hos ombud och kundcenter eller i biljettautomater. Det går inte längre att köpa biljett ombord på regionbussar. Biljetten ska aktiveras före resan eftersom det inte är möjligt ombord på många bussar.

Det är viktigt att visa extra omtanke när nu all på- och avstigning sker via samma dörrar. Samma sätt som på tågen: först avstigning, sedan påstigning.

Till arkivet