Lokal konst och kinesisk ”raket” inleder auktionsåret

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar upp en kinesisk vas som kommer att gå dyrt på tisdagens onlineauktion.
Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar upp en kinesisk vas som kommer att gå dyrt på tisdagens onlineauktion.

På tisdagen inviger Skånes Auktionsverk året med en hel del spännande konst. Bland ropen finns även en kinesisk vas som kommer att springa iväg i fråga om pris.

Kinesisk keramik är alltid svår att värdera då mycket hänger på hur många intressenter det finns. Beträffande rop 317 så är intresset mer än stort. Utropspriset på 3000 kronor är sedan länge förbipasserat. När dessa rader skrivs är priset uppe på 44 000 kronor.
– Jag sade redan från början att detta kan bli en raket. Frågan är hur högt den kan stiga, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.
– Intresset är internationellt och en hel del har bett om mer information och fler bilder. Vi får se vart det landar.

Gillar man konst så finns det en del spännande bud.
– Det är konst från ett hem i Landskrona som ropas ut. Här finns allt från oljemålningar från mitten av 1800-talet till modern konst fram till 1960-talet, säger Joakim Karlsson och ger två exempel.
– Som rop åtta har vi en oljemålning på duk av Henric Ankarcrona som har ett spännande ökenmotiv. Den är målad 1874 och är mycket fin. Sedan har vi bland mycket annat en häftig oljemålning av Yrjö Edelmann och här pratar vi modern konst.

Andra konstnärer som är representerade är Per Ekström, Sven Jonson, Gustav Rudberg, Anshelm Schultzberg och Carl Trägårdh.

Vill du kolla in konsten eller något annat av de 571 ropen så ska du ta dig till Skånes Auktionsverk på Enoch Thulins väg 13 mellan klockan 13 och 19 på måndagen. Auktionen äger rum auktionsverkets hemsida på onsdagen med start klockan 18.00.

Till arkivet